„Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban.”
Mahatma Gandhi

A Teljesítményértékelés, mint a változás vállalati eszköze  E-mail


Mindannyiunk számára fontos, hogy munkánkról – annak minőségéről, és az eredményeinkről - visszajelzéseket kapjunk. Sok munkavállaló ezt meg is kapja, általában ad hoc jelleggel, és leggyakrabban valamely konkrét - munkavállalók beszámolói szerint legtöbbször negatív - esethez kötve. Ilyenkor azonban az esetek többségében a legfontosabb elem kimarad a visszajelzésből, nevezetesen mit és hogyan változtasson a dolgozó annak érdekében, hogy a kifogásolt viselkedését, eredményét kijavíthassa. Bár a vezetők többsége azért ad visszajelzést, hogy a munkavállaló teljesítménye növekedjen, ugyanakkor az említett visszajelzési mód a legkevésbé alkalmas a teljesítmény fokozására.

A rendszeres, előre meghatározott formában zajló teljesítményértékelés képes kiküszöbölni e fenti hiányosságot, és mint az egyik legerősebb vezetői eszköz segít, hogy motivált, a szervezeti célokkal összhangban tevékenykedő munkatársakat tudhassunk magunk mellett.

A szervezetek számára nagy előnyt jelent, ha a teljesítmény értékelése nemcsak egy-egy részegységben valósul meg, hanem a szervezet egészében jelen van, hiszen a kitűzött stratégiai célok eléréséhez minden munkavállaló hozzájárulására és összehangolt tevékenységére szükség van. Ezt hivatott biztosítani és támogatni az a vállalati teljesítményértékelő rendszer (TÉR), amely alkalmazkodik a szervezet felépítéséhez, stratégiájához, és a vállalati kultúrához.

Tanácsadási projektjeinkben munkatársaimmal arra vállalkozunk, hogy a szervezetek működéséhez leginkább alkalmazkodó, a vállalati célkitűzések elérését támogató teljesítményértékelő rendszereket (TÉR) alkossunk, amelyek egyaránt szolgálják mid a vezetőség, mind a munkavállalók elégedettségének növekedését.

Tanácsadási területek:

  • Teljes TÉR kidolgozása a felméréstől a bevezetésig: azoknak a szervezeteknek ajánljuk, ahol eddig még nem alkalmaztak teljesítményértékelő rendszert. A tanácsadási projekt során a TÉR működését biztosító feltételek és keretek, szabályzatok és egyéb dokumentumok kidolgozásában is segítséget nyújtunk.
  • Meglévő TÉR felülvizsgálata és fejlesztése: azoknak a szervezeteknek ajánljuk, ahol már bevezetésre került korábban TÉR, de a működtetése nehézkes, a rendszertől elvárt eredmények elmaradnak. A tanácsadási projekt során teljes körűen megvizsgáljuk a meglévő rendszert, az alkalmazási feltételeket és szokásokat, és megtesszük a szükséges fejlesztéseket.
  • Szervezetek felkészítése TÉR bevezetésre: azoknak a szervezeteknek ajánljuk, akiknek a külföldi anyacégnél már alkalmazott rendszer integrálására készülnek.
  • Adjon TERET munkavállalóinak a fejlődésre! - Vezetők (Értékelők) felkészítése teljesítményértékelő beszélgetésekre, TÉR használatára: minden olyan vezető számára, akik rendszeresen értékelik munkatársaikat, vagy TÉR bevezetés előtt állnak.
  • TÉR hatékonyságot növelő workshopok: Teljesítményértékelési tanácsadás: azoknak a szervezetnek ajánljuk, akik önállóan, saját belső erőforrással kívánnak létrehozni teljesítményértékelő rendszert, ám ebben számítanak a szakértői tanácsadásra.