„Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban.”
Mahatma Gandhi

DISC viselkedési stílus alapú tréning


Az üzleti siker eléréséhez sokszor elengedhetetlen a vezetők és beosztottak közötti gördülékeny kommunikáció, információáramlás megléte. A vezetők többsége a téma kiemelt fontosságával és súlyával is tisztában van. Ugyanakkor változni, változtatni a kialakult szokásokon még akkor is nagyon nehéz, ha jól látjuk az aktuális problémákat, gócokat. Változtatni csak és kizárólag a vezetők és beosztottak aktív bevonásával, támogatásával lehet. Az általam kínált viselkedési stílus alapú képzés módszertana a DISC viselkedési stílus rendszerre épülve segíti elő a kommunikációs szokások megváltoztatását, a vállalaton belüli együttműködés kialakítását azáltal, hogy a résztvevők a viselkedésről tanultakat saját magunk fejlesztése és a másokkal való hatékony együttműködés szolgálatába tudják állítani.

A tréningek módszertana a „saját élmény” alkalmazása DISC viselkedési stílus teszt segítségével. A tréning során a rendszer alapjainak elsajátítása mellett az egyéni DISC riportok is feldolgozásra kerülnek. A csoport tagjai célirányos feladatokon, játékokon keresztül szereznek tapasztalatot a DISC alapján felmerülő problémákról, és közös munkával jutnak el a megoldásig.
A módszer előnye, hogy a így tanult folyamatok mélyebben beépülnek, és a mindennapi gyakorlat során is könnyebben alkalmazhatóak. A DISC-en alapuló tréning és riport praktikus mankót nyújt a munkahelyei kapcsolatokban való eligazodáshoz.

Milyen területek fejlesztésére, mely problémák megoldására alkalmas a viselkedési stílus alapú tréning?


Mivel a rendszer fókuszában viselkedésünk másokra gyakorolt hatása áll, ezért bárhol hasznos eszköz, ahol emberekkel találkozunk, kommunikálunk. Így segítséget nyújt:
•    vezetőknek,
•    értékesítőknek,
•    ügyfélszolgálati munkatársaknak,
•    projekt-csapatoknak,
•    folyamatos együttműködést igénylő csoportoknak.

A módszertan fejleszti az önismeretet, az ember- és társismeretet, a kommunikációt és képes növelni a toleranciát, ezáltal alkalmas eszköze a csapatépítésnek is.